Some selevittää…

fender

Jukka Kähkönen kirijotti 30.12 kera ohheisen kuvan: Vanhoja valokuvia katsellessa tästä kuvasta tuli mieleeni silkasta uteliaisuudesta, jos joku oulu-soittajista osaisi kertoa ko. stratocasterin menneisyydestä ja nykyisyydestä. Muistelen sen olleen joskus Esko Lassilan, Niemelän Tumpin ja tietysti Valpun Juhan soitossa… Juhalla se oli varmuudella ainakin 1984-1987… Kuva Leipätehtaalta Ei!Ei-orkesterin keikalta 17.5.1986, kuva Pekka Liukkonen. Ai niin, tuossa vaiheessa lankku oli pastellin vihreä, ei sininen

… ja niinpä alako tietua löytymään: Nietsu kirijoitti: ”Kitara oli Törröllä koko Popedan ajan. Body oli Mighty Mite mahonkinen ja aika painava. Vuonna -92 se vaihtoi omistajaa Oulussa. Meni henkilölle, joka laittoi kaulan, mikit ja muun toiseen runkoon. Myöhemmistä vaiheista ei ole tietoa.”

johon Tumppi vastaili: ”No eikö tuo ollu mulla? Valppu oli siihen kaivertanu kanteen kaikenlaista. Myin Törrölle.”

ja Kari N muisteli: ”Onkohan tämä kitara joka oli Esko Lassilalla !970-luvun lopulla Spiders aikoihin? Alkuperäinen kitara oli sunburst vuoden 1965 Stratocaster, onka Esko vaihtoi omaan uudenpaan Stratoon Oulun PSO:lla kun joku tanssimuusikko oli tuonut kyseisen kitaran sinne. Alkuperäisen leppärungon Jari Paulamäen äiti sai palasiksi (?) vaikka hän oli lyhyempi kuin kitara. Laitoin Eskon toiveesta uuden rungon, joka maalattiin vaalean turkoosilla,( nitroselluloosa) 1980-luvun alussa. Runko oli Mighty Mite mutta materiaali teak, joka oli raskas ja tukeva ääninen. Sain korjattua alkuperäisen rungon runsaalla työllä ja uusi väri oli Fiesta Red ja tein uuden kaulan runkoon. Kitaran myin Riku Mattilalle, joka oli hänen tärkeä soitin Kauko Röyhkä ja Narttu yhtyeessä. Kitara on Rikun omistuksessa edelleen ja oli vuosia mm. Albert Järvisellä lainassa kun hän kiintyi siihen niin paljon.”

ja Nietsu varmisti: ”Juuri sama kitara ja tuohan se tarina taustalla on.

Ulla K pyysi: ”Kysykää Hönöltä”

Pertti U ihimetteli: ”Oliko tässä turkoosissa stratossa kaiverrettu puukolla jonkun naisen nimi josku -90 luvulla vai sekoitanko johonkin toiseen keppiin?”   

Tumppi varmisti: ”Valpun Juha kaiverteli”

Markku V kyseli edelleen: ”oisikko ko.tanssimuusikko ollut koplan seppo t. oli vaihtanut -65 straton päittäin mustaan deluxe lespaan ja tarvikkeisiin pso:lla..”

Nietsu oli muistavinneen: ”Taisi olla noin…!”

Jukka Kähkönen: ”KIITOS; sain sen määrän tietoa, jota kaipasinkin”

case closed

Advertisement

One comment on “Some selevittää…

 1. jatkoa facebookissa:

  Timo Jukka Tapaninen: ”Oli allekirjoittaneella Popeda/Sininen Rytmiluu bändieen aikana 80-luvun lopusta 90-luvun puoliväliin. Empä muista mihin sen sitten hukkasi.”

  null

  Pertti: ”Pulliainen pölli?”

  Tuomo Tumppi Niemelä: ”Hulppea kuva! Terveiset Törrölle!”

  Timo Jukka Tapaninen: ”Pulliaiselle meni mun kermanvärinen Voxi. Markka-aikaa kaheksan tonnii. Tosta kepistä en kyllä muista muuta kun sen, että kun kammesta väänsi niin kaulasta piti ottaa kiinni, että vire olis ollut saavutettvissa, jos puhtaasti ajatteli. Tasisin tehdä sille Henriksit. Poltin roviolla.”

  Nietsu: ”Et polttanut. Vaihdoit kitaran VOX AC-30 comboon. Minähän sen vahvistimen möin ja vuosi oli -93.”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s