Cafe Adam 4.4.-91: Robert Gordon & Chris Spedding

Riku Halttu muisteli FB:ssa:

”Olin kerran tuuraamassa miksaaja Tumeliuksen Jaria Robert Gordonin ja Chris Speddingin keikalla Cafe Adamissa joskus 90-luvulla, en muista päivämäärää. Keikka äänitettiin c-kasetille suoraan miksauspöydästä ja kasetti piti viedä keikan jälkeen artisteille itselleen. En ole varma mutta saattaa olla sama keikka josta on biisejä tällä julkaisulla..

Born To Rock -kansi

Robert Gordon & Chris Spedding
Born to Rock
Unreleased Live Recordings 1991 – 1993
(cd, c.c. 002)

Guitar Jamboree (by Chris Spedding) / The Way I Walk / Lonesome Train / Summertime Blues / Red Cadillac And A Black Moustache / Walk On By / It Feels So Right / The Worrying Kind / Rock Billy Boogie / I Wouldn’t Treat A Dog (The Way You Treated Me) / Drivin’ Wheel / Twenty Flight Rock / Love Me / Born To Lose / You’re Undecided / Three Time Loser / I Forgot To Remember To Forget / Ubangi Stomp / My Babe / Blue Christmas / There You Go / This Little Thing Called Love / Rock Billy Boogie #2 / Fire / It’s Only Make Believe
————————-
tracks 1-3: Nagoya, Japan, May 31, 1993; tracks 4-6: Oslo ’93; tracks 7-9: Lone Star, NYC, New York, July 31, 1992; tracks 10-14: Lone Star, NYC, New York, April 10, 1993; tracks 15-17: Oulu, Finland, April 4, 1991; track 18: splice of the Oulu and Barcelona versions; tracks 19-20: Barcelona, Spain October 5, 1991; tracks 21-23: Vasteras, Sweden, April 2, 1991; tracks 24-25: Lone Star, NYC, New York, June 27, 1992; all tracks featuring Robert Gordon:vcl [except track 1], Chris Spedding:gtr/vcl [track 1], Rob Stoner:bs & Bobby Chouinard:dms ”

Cafe Adam 1991 (video: Ilpo Nikkilä)

Millaisia muistoja lukijoille nousee mieliin Cafe Adamista ja keikoista siellä? Rohkeasti kommentteja tulemaan!
Paikkahan avattiin Cafe Adamina -88 ja nimi muuttui 90-luvulla Foxiaksi ja sittemmin Tähdeksi; samalla tapahtui muutos klubista tanssiravintolaksi. Alkuaan kaikki tunsivat sen Järjestötalona. Ennen Adamia tiloissa toimi elokuvateatteri.

-webmaster: Robert Gordonin & Chris Speddingin keikkaa on tarkoitus ”ruotia” OPH-blogissa laajemmin myöhemmin.

Mainokset

2 comments on “Cafe Adam 4.4.-91: Robert Gordon & Chris Spedding

 1. Kyllähän Adamin ajoista muistoja on, omilta ja muiden keikolta sekä yleisön puolelta. Meillä oli Hardline -orkan kanssa reenikämppä samaisen talon alakerrassa Hännisen Åsen vanhoissa studiotiloissa. Siellä pidettiin monesti jameja ennen jotain hyvää tulevaa keikkaa ja matkahan oli sitten lyhyt kun käveli portaat ylös kadulle ja ovesta sisään.

  Muistona on myös se ilmastointikanava joka ilmeisesti johti lähelle Adamin lavaa ja kun köyhällä rokkarilla ei ollut rahaa lippuun, niin pussikaljaa reenikämpälle ja mikitettiin se kanava josta sitten pystyi kohtuudella kuuntelemaan keikan.

  Isojen artistien keikoista tulee mieleen montakin mut yksi on jäänyt mieleen, Molly Hatchet.

  Oltiin päivällä roudaamassa ja sen päivän aikana näki mitä se isojen starojen meno oli. Orkan miksaaja oli melko tyly mies ja päivän aikana meni valot, mikseri jne.. vaihtoon kun ei herralle kelvannutkaan talon kamat. Niitä roudailtiin sitten pitkin kaupunkia ja siellä kiipeili itse paikan omistajakin spotteja ripustelemassa kun aika meinas käydä vähiin. Pitsaa, viskiä sun muuta virvoketta ja sälää piti olla tarkat määrät bäkkärille.

  Bändin basisti jäi myös erityisesti mieleen taajuuskorvansa kanssa. Herra kävi kaikki mikit läpi ja heilutellen niitä myös lavamonitorien edessä. Jos jotain kiertoa tai muuta ongelmaa saundissa oli, niin taajuudet tuli kuin apteekin hyllyltä ja ohjeet paljonko mennään ja mihin suuntaan. Lavan reunalla Nikulan Nixu kuunteli ja toteutti sitten käskyt ja homma oli vartissa ohi ja saundit kohillaan.

  Samoihin aikoihin oltiin myös The Rizzla Band -orkalla housebändinä muistaakseni muutama kuukausi ja setti tai pari vedettiin joka perjantai-ilta. Lapinlahden Lintujen lämppäriksikin päästiin ja bäkkärilla sain painia Mikko Kivisen ja Tapio Liinojan kanssa ku herrat ei meinannu antaa nuorelle rokkarille kaljaa. Saatiin myös reenata siellä päiväsaikaan ja sehän oli mahtavaa vetää kunnon PA-kamoilla ja lavalla.

 2. Cafe Adam on myös FB:ssa

  Rane lähetti siellä 3. maaliskuuta kommentin:

  ”Hello! Soitettiin keikka Albert Järvisen kanssa vuonna 1988 siis Kolera feat.. Albert Järvinen! Oiskohan kellään kuvia tai jotain tallennetta keikasta?”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s