”Uusvanhoja” history-bändejä

FB:sta löytyy aina välillä helmiäkin,

kuten oululaisen rockin historiaan toistaiseksi dokumentoimattomia bändejä:

”Vanhoja muistellen:
Eka bändikeikkani suuremman yleisön edessä lienee ollut Oulun Pyrinnöllä joskus vuonna 1982. Tilaisuus oli joku isompi bänditapahtuma, jossa pääesiintyjänä oli juuri vast ikään Rockin SM:n voittanut utajärveläinen 22-Pistepirkko. Pirkot heittivät aika omituista musaa silloin.

Muista bändeistä on jäänyt mieleeni Oulun punk-kunniaa ylläpitänyt Raato, jonka riveissä naamakirjafrendini Pera ja Poku vaikuttivat. Vetiköhän Raato sittenkin keikan  ”Kaikki pois”  -nimellä? En muista. Muut bändit taisivatkin edustaa heviosastoa ajan hengen mukaisesti. Meidän orkka taisi vetää englanniksi… viimeistä kertaa. Jännitin aivan perkeleesti 🙂 ”

-Markku Vaahtola

…mutta muisteloa seurannut keskustelu on syy tähän bloggaukseen:

Mika: Mitäs niitä olikaan…. Mammuth …..jokos se sillon Chatterbox oli kuvioissa (ei se ollu kyllä hewiosastoa)…. Ranne …..Stinkfoot…. Äppy …..olihan noita 😉

Markku: Ranne soitti monissa samoissa kallaaseissa tuon jälkeenkin.

Antti: Jos ei koulukeikkoja tai humppakeikkoja lasketa niin mun oikea eka keikka oli vasta 87. Aknestik oli meidän ( Murnau ) lämppäri. Vai oliko se toisinpäin? Mitä mieltä Jukka oot?

Antti: Ei silloin ollut lämmittelybändejä, vaan jokainen veti täysillä sydämensä pohjasta

Markku: Se on jännä juttu että tuon Pyrkän keikan aikoihin useat naureskeli Pistepirkoille. Hymyt hyytyi hieman myöhemmin.

Pekka: Mun Bändi oli Raato  …. Kaikkipois ei ollut silloin vielä kasassa..Muistan vieläkin sen PistePirkon rumpalin kamat..ne oli niin sairaan paskat maijjat…

Markku: Mulla on Poku jääny mieleen, että me soitettiin heti teidän perään ja kuuntelin teidän esitystä paskanpää jäykkänä housunpersustaa koskettaen 🙂 Meillä oli nuottiteline tekstejä varten, kun ei osattu niitä ulkoa ja muistan kun tyrkytin telinettä Peralle, ettei oltais ainut bändi jolla tojottaa nuottiteline lavalla 🙂

Keskustelussa mainittuja 80-luvulla keikkailleita ja historiasta vielä  puuttuvia bändejä tietoineen kaivataan eli: yhteys- / bändeistä tietävät henkilöt historiikkipostia tulemaan s-postiin /fb:iin tai tietoa, kehen voi ottaa yhteyttä…

-webmaster: Jälkikevennys / muistinvirkistys: Pyrintöhän satsasi lavasteisiin toisin kuin nuorisoseuroilta tuttuihin satavanhoihin rantakoivikkosermeihin – vajaassa 10 vuodessa city-maisema muuttui palmuranta-maisemaan, kuten ao kuvat osottavat. Kuinka lie maisema muuttui myöhemmin?

Jossain vaiheessa esiintymislavoja rakennettiin sivukatsomoihinkin tai tuotiin omia irtolavoja sivuverhoineen varsinaisen lavan eteen.

Järjestettiinpä tansseja ja diskoja yläaulassa ja kahviossakin. Letkajenkan MM-yrityksen aikoihin letka kiersi salissa ja yläaulassa, muistaneeko kukaan tarkemmin po tapahtumaa?

Pyrintö 60-luvun alussa, lavasteissa Bachelors

Pyrintö, 60-luvun lopussa, lavasteissa The Connection

Advertisement

One comment on “”Uusvanhoja” history-bändejä

  1. Letkajenkan mm 11 tuntia vuonna 1964 Pyrinnöllä, Olin mukana letkassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s