Kuuskan kesä -68

Lavalla oli ohjelmaa joka viikonloppu…

…mutta taloussyiden takia piti ahkeroida kesätöissä ja suhteellisen kaukana Oulusta milloin parakissa tai muussa kortteerissa asuen. Niinpä vierailut Kuusisaaren huvikeskuksessa jäivät vähiin – pitihän sosiaalisiakin suhteita hoitaa ja treenata musisointia viikonloppuisin. Suurimmat ”showt” tuli toki seurattua Kuuskassa ja maakunnassa ja loppuja kommentoivat paikalla olleet soitto- ym. kaverit.

Kuuskahan oli vuosittain auki vapun tienoilta alkusyksyyn ja jo 27.4. vieraili Kari Kuuva yhtyeineen (alkuperäinen kokoonpano -65: Olle Wiberg (kitara), Vesa Enne (rummut, vuoteen -67), Nakki Vatanen (basso) ja Lasse Wiberg (koskettimet)). Ohjelmisto koostui pääosin Pelargoniasta, Pikku Ninasta ja muista Kuuvan omista sävellyksistä. Bändi oli ammattitaitoinen, mutta jonkinlainen leipääntyminen paistoi kuullun mukaan keikasta läpi.

Kari Kuuvan haastattelu YLE:n Elävässä arkistossa

Kesäkuussa 7.6. vieraili vastikään perustettu Al Sharp & Soulset ja se jäi silloin kuulematta, mutta kuultiin ja nähtiin syksyllä Pyrinnöllä. Silloin solistina oli jo Harri Saksala. Siitä keikasta myöhemmin… Kuuleman mukaan tuokin keikka meni mainiosti ja erityisesti mainittiin solistin sopivuus kappaleiden tulkintaan.

Soulset YLE:n Elävässä arkistossa

Melkoinen ilta oli 11.6, jolloin esiintyjinä olivat Ankishowneen, jyväskyläläinen  Silvery ja Baby Grandmothers Ruotsista.
Anki
han oli ollut Danny-shown ”leading ladynä” -66-67 ja sai oman shownsa Kirkan tapaan, kun uusia D-tallin tähtiä ”ajettiin sisään” . Musiikki oli taattua ja laadukasta Ankia ja tyydytti hänen kuulijoitaan.

Ankin muistokirjoitus

Silveryä pidettiin ”valistuneissa” muusikkopiireissä tuolloin yhtenä parhaimmista pop-bändeistä pääkaupunkiseudun ulkopuolella eikä yleisön tarvinnut nytkään pettyä. Tarkka soitanto ja moniääninen laulu sekä kappalevalinnat toimivat. Myöhempien vaiheittensa vuoksi mieleen on monelle jäänyt rumpali Vando Suvanto, mielenkiintoinen muusikko edelleen.

Baby Grandmothers

Baby Grandmothers esitti kokeellis-psykedeelistä ”hämymusiikkia”, joka oli monelle vaikea ymmärtää – psykedelia-aalto kun oli vasta maailmallakin heräilemässä. Toki diggareitakin löytyi näille tienraivaajille ja he olivat kuulemaansa kovin tyytyväisiä.

Heinäkuun 26. esiintyivät Eero ja Jussi & The Boys, joka oli muuttunut kitara-rock-bändistä: Eero oli ”pystysolistina”, lisänä olivat entiseen urut ja pari puhaltajaa. Ohjelmisto ei silti juurikaan ollut muuttunut, keikka vedettiin rokaten ammattitaidolla läpi.

Ringa ja kaksoset

Loppukesällä 7.8. olikin Johnnyshow – mukana Ringa ja kaksoset. Show ei ollut ison D:n luokkaa, mutta ajoi asiansa ja Johnnyn suurimmat hitit kuultiin ja olipa tytöilläkin oma soolo-osuutensa. Johnnyn tähti hiipuikin aika nopeasti muutamassa vuodessa huipputähteyden jälkeen – oliko kilpailu liian kovaa Dannyn kanssa vai mikä lie syy?

ps. Tulipa näin loppukevennyksenä mieleen: silloisesta bändistämme eräs oli mm. julmettu Johnny-fani (monen muun faniuden ohella) ja hän alkoi ”suhteillaan” hommaamaan meillekin keikkaa Johnnyn syntymäpäiville, joka oli samalla fanitapaaminen. Mutta niin kuin moni muukin utopiahanke silloin aikoinaan – vetäjästä riippumatta, tuokin karahti kiville. Hyvä, ettei ehditty sitä kylillä ennakkoon kovin kovaan ääneen kuuluttamaan! 🙂 Viime hetken peruuntuminen… MUKAMAS?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s