Kalevala Madetojan salissa?

Me ”urheiluhulluthan” olimma vain menossa seuraamaan joitain harjoituksia Keskuskentän lisäalueelle , kun…

…näimme trion eli silloin mielestämme Kalevalan…  juuri tuon bändin uskoimme kitaristimme kanssa nähneemme roudaavan ja menevän keikalle Oulun kauppaoppilaitoksen vanhaan Madetojan saliin joskus -69/-70. Mistään ei kuitenkaan löydy keikkakalenteria tai muuta varmistusta asiaan eikä tapahtumasta puhuttu musiikkilehtiä seuraaville kavereillekaan – härdellihän niiden ”kaikentietävien” kanssa olisi tullut: ”Ei oo mahollista…” -tyyliin?

*** Kalevalahan oli  Lido” Salosen (basso) -69 perustama yhtye, jossa aivan alussa soittivat myös ”Albert” Järvinen (kitara) ja ”Remu” Aaltonen (rummut ja laulu). ***

Vanha Madetojan sali matalassa siipirakennuksessa

Seurasimme aidan takaa etäämpää trion roudausta sisälle saliin ja ”viritysmusiikkia”, mitään asiaa lähemmäs ei ollut järjestystä ylläpitävien pikkutakkisten takia. Muutenkaan yleisö ei vaikuttanut ”oikeilta poppareilta”! Eli näköhavainnot ovat heikkoja, mutta ”etelän murre” elikkä stadin slangi oli kuultavissa! Taisi olla jonkun tahon järjestämä ”suljettu” tilaisuus tms, koska mitään ilmoituksia emme olleet nähneet,  huhupuheitakaan tai lipunmyynnistä mistään kuulleet?

Madetojan saliahan ei yleensä vuokrattu kevyen musiikin konsertteihin, ne pidettiin Pohjankartanossa tai Pyrinnöllä. – Lieneekö kenelläkään aikalaisista muistitietoa tuollaisesta keikasta / esiintyjistä kuvitelmiemme varmistukseksi tai kumoamiseksi?

Bändin esiintymisajan olimme jutteluista ”selvittäneet” ja niinpä olimme iltasella salin ulkopuolella kuuntelemassa keikkaa. Ikkunat olivat sen verran korkealla, ettei mitään nähty – kuultiin kylläkin. Kitaristimme kehui bändin kollegaansa miltei taivaisiin ja tuumasi lakoniseen tapaansa muiden musikanttien olevan vain keskinkertaisuuksia.

People No Names -levyn kansi -72

Kalevalahan oli alkuaikoinaan täällä pohjoisessa vähemmän tunnettu, joten saimme / saamme elää kokemustamme hamaan ”loppuun” asti? Ehkä harhaluulossa… mutta hyvää rock’n’rollia kuulleina – kuka sitten soittikaan!

*** Trio on oiva kokoonpano, mutta sujuihan Kalevala-musiikki isommallakin kokoonpanolla:

Recorded live at Ruisrock festival, 23 August 1970, Turku, Finland. Original by Johnny Kidd and The Pirates. Written by Frederick Heath. Arranged by Kalevala.

Pekka ”Albert” Järvinen: guitar
Juha ”Lido” Salonen: bass
Henry ”Remu” Aaltonen: drums, vocals
Alf ”Affe” Forsman: drums
Francis Looby: congas

Tarvitsisi kaivaa esiin POP-lehti – Nro #33 , siellä olisi Kalevala-juttua… jos se mitään selventäisi?

”Lidon” muistokirjoitus ***

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s